Bietenburger, te lekker op te delen

Bietenburger, te lekker op te delen

mei 16, 2019 0 Door Sabina

Een aantal maanden geleden vond ik dit recept op yellowlemontreeblog.com. Verslavend lekker! Ik heb inmiddels mijn eigen variant met pita broodje en crème fraîche. Deze overheerlijke bietenburger is niet meer uit mijn keuken weg te denken. Ik maak zo nu en dan een voorraad van minstens 10 burgers en vries ze dan in (met papiertje er tussen zodat je ze makkelijk van elkaar kunt halen). Ontzettend makkelijk wanneer je niet veel tijd hebt om te koken of zin hebt in een luxe lunch.

Ik ben absoluut geen bieten eter, maar dit is echt te lekker om te delen.
Recept basis
voor 4 bietenburgers
2 rauwe bieten; geschild en geraspt
100-125 gram havermout
1 kleine ui; gesnipperd
100 gram feta
1 knoflookteen; geperst
1 ei
1 tl olijfolie
versgemalen peper en zout
Meng de geraspte bieten, het gesnipperde uitje, de geperste knoflook, de havermout, het ei en de olijfolie in een mengkom goed door elkaar. Voeg daar de feta toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Kneed alles met je handen tot het goed gemengd is en zet het geheel een half uurtje opzij zodat de havermout het vocht kan opnemen. Dit is belangrijk, zodat alle ingrediënten aan elkaar blijven plakken. Vorm daarna 4 burgers van dit bietenmengsel. Als het mengsel te los is, voeg dan nog wat havermout toe.
Verhit een grillpan op het vuur. Grill de bietenburgers ongeveer 5 minuten aan elke kant en draai ze halverwege om. Als je geen grillpan hebt, kun je de burgers ook met wat olie bakken in een pan tot ze goudbruin zijn.

SMULLEN MAAR!!!!

Natuurlijk kun je eindeloos variëren met de toppings. Ik vind hem het lekkerst met ijsbergsla, een soort Kashk (crème fraîche gemengd met geraspte Parmezaanse kaas) en avocado.