Opzoek naar mijn ware ik.

Opzoek naar mijn ware ik.

januari 28, 2020 0 Door Sabina

In de herfst van 2018 waren er een aantal dagen waarbij ik niet lekker in mijn vel zat. Ik was emotioneel zonder directe aanleiding en trok me terug. Er huisde blijkbaar al een langere tijd een soort onrust in mij en deze onrust begon nu letterlijk in de weg te zitten. Het begin van een midlife crisis? Nee toch. Ik had alles juist lekker op de rit, en toch kwam daar die vraag; is dit het? Is dit waarvoor ik leef? Is dit wie ik ben?

Ik heb altijd geloofd in meer, maar kon het nooit echt een naam geven. Lang heb ik het daarom van mij afgeschoven. Niet wetend waar te beginnen en wat te zoeken. Ik weet dat er meer is dan het aardse dat wij zien en zijn. Ik kan mij ook niet voorstellen dat onze geboorte het begin is en onze dood het einde. Maar als ik meer ben dan de mens die nu leeft, meer ben dan wie ik nu ben, wie ben ik dan?

En daar in de herfst van 2018 deed ik mezelf een belofte. Ik ga opzoek naar mijn ware ik, naar mijn waarheid. Ik vond het dood eng, want zoeken naar je ware ik is toegeven dat wie je nu bent niet de volledige waarheid is. Het is je identiteit loslaten, het loslaten van de persoon die je geworden bent door de rollen die je hebt aangenomen en je toebedeeld zijn. En wie is dan die ware ik? Is ze wel wie ik hoop dat ze is of is ze een desillusie? Wat ga ik tegenkomen? Super spannend, maar iets wat ik moest doen. Ik wilde niet langer leven in de illusie, het was tijd om opzoek te gaan naar mijn waarheid.

En dan? Ik heb de keuze gemaakt, maar waar ga ik mijn zoektocht beginnen? Ik vertrouw op mijzelf en ik weet dat de antwoorden alleen in mij te vinden zijn. Alleen ik kan weten wie ik werkelijk ben. Een ander kan mij op weg helpen, maar de antwoorden die ik zoek zitten in mij en zijn niet buiten mij te vinden. Het is dus belangrijk dat ik in contact kom met de stem in mij, De stem van mijn ware ik. Om mij hierbij op weg te helpen heb ik mijn verlangen om in contact te komen met mijn ware ik uitgesproken en ben ik begonnen met o.a. yoga en reiki. Dit waren voor mij de eerste stappen op weg naar verbinding met mijn ware ik. Daarnaast ben ik mij gaan verdiepen in ‘spirituele’ bewustwording en kwam er zo van alles op mijn pad.

Nu, in de winter van 2020 (ongeveer 16 maanden later) kom ik steeds dichter bij mijn waarheid. Waar het eindpunt is blijft vooralsnog een verassing, maar ik zit zeker op de juiste route. Ik ben steeds vaker in contact met mijn ware ik. Veel mensen mediteren, maar ik heb gemerkt dat het voor mij nu niet werkt. Reiki, yoga en hardlopen passen beter bij mij, maar het is de stilte hierbij die het verschil maakt. Het is de stilte die mij in verbinding brengt met mijn ware ik, De stem die alle antwoorden heeft.