Rode Tent voor Vrouwen

Rode Tent voor Vrouwen

april 24, 2024 Uit Door Sabina

30 mei 2024 is de eerste Rode Tent voor vrouwen in Nijkerk

Niet langer een droom, maar werkelijkheid. Een groot verlangen waar ik een bedding aan mag geven. Rode Tent daar ga ik echt op aan. En ik had echt geen idee, had je het mij 2 jaar geleden gevraagd dan had ik gezegd: Rode Tent is dat iets met vrouwenemancipatie? Een veredelt thee kransje, een clubje voor vrouwenempowerment? Een vrouwencirkel in het Rood ? Niets voor mij. Maar dat was voordat ik haar leerde kennen en bezocht.

Het is de openheid en de geborgenheid van de Rode Tent waar ik voor gevallen ben. De Rode Tent staat open voor alle vrouwen, er is plaats en ruimte voor iedereen. Vrouwen in alle leeftijdsfase, vrouwen met allemaal een andere achtergrond, allemaal een ander verleden, allemaal een ander verhaal en toch zijn het de verhalen die we delen, de verhalen waarin we elkaar en onszelf (h)erkennen, elkaar en onszelf vinden.

Vrouwen die geheel vrijblijvend samenkomen. Iedere maan(d) weer. Steeds weer andere vrouwen, vrouwen zoals jij en ik, om elkaar te ontmoeten, om te verbinden, onszelf en de ander.

Een vrouw in de Rode Tent, een vrouw zoals duizenden, een vrouw uit duizenden

We zijn allemaal gelijk, allemaal ‘gewoon’ een vrouw, zoals zo velen, maar Oh, wat zijn we allemaal uniek, speciaal en bijzonder. Er is er maar één zoals ik, er is er maar één zoals jij. En juist in onze verschillen huist onze grootste kracht. Het is de diversiteit en de authenticiteit van ons allemaal dat de overvloed is. De weldaad die we met elkaar zijn. Er zijn geen tekorten, alleen verschillen en dat geeft rijkdom, rijkdom aan ons leven, rijkdom aan ons bestaan. En door elkaar te ontmoeten, te ontmoeten in de warme bedding van de Rode Tent, waar we elkaar kunnen zien, horen en voelen op een diepere laag, ontstaat de verbinding waardoor wij onszelf en de overvloed die we samen zijn kunnen waar-nemen, waarnemen voor wat zij is.

De Rode Tent is voor mij de tijd en plaats waar we vanuit de verbinding met ons hart samenkomen om te delen. Opdat ik alleen mezelf ten diepste kan leren kennen door een ander, omdat ik alleen mezelf ten diepste kan ontmoeten door een ander. Omdat Zij mijn Sister is, het venster is, de spiegel is waardoor ik kan zien, voelen en ervaren, wie ik ten diepste ben als vrouw.

De Rode Tent Nijkerk wordt gehouden op basis van vrijwillige bijdrage. Samen dragen we de bedding, samen vormen we de Rode Tent. Kijk voor meer informatie op de pagina Rode Tent Nijkerk

Alle data 2024 vind je op de pagina Rode Tent Nijkerk 2024

Wil je op de hoogte blijven van de thema’s, data en ontwikkelingen volg Rode Tent Nijkerk dan op Facebook

Nijkerk voor jou te ver uit de buurt, of passen de data niet? kijk op MoonMysterySchool.com/Cirkels voor een meer Rode Tenten, Vrouwencirkels, Maancirkels en meer.